1

Господинот Беноа Батистели, претседател на Европската патентна организација, ја посети Република Македонија

Во периодот од 15 до 16 март 2012 година во официјална посета на Република Македонија и на Државниот завод за индустриска сопственост престојуваше четиричлена делегација предводена од...

Светскиот ден на интелекталната сопственост

По повод Светскиот ден на интелекталната сопственост, Државниот завод за индустриска сопственост во Скопје на 26-ти и 27-ми април 2012 година во соработка со Светската организација за...

Македонските пронајдоци на Меѓународната изложба

Државниот завод за индустриска сопственост на Република Македонија учествуваше на Меѓународната изложба “Иновации од жени пронајдувачи”, која се одржа од 3 до 6 мај во Сеул, Јужна...

Web Content Display Web Content Display

МОН АДМИНИСТРАТОР Posts: 3
Stars: 0
Date: 8/10/12


Господинот Беноа Батистели, претседател на Европската патентна организација, ја посети Република Македонија
Во периодот од 15 до 16 март 2012 година во официјална посета на Република Македонија и на Државниот завод за индустриска сопственост престојуваше четиричлена делегација предводена од претседателот Беноа Батистели, претседател на Европскиот завод за патенти и на Европската патентна организација. Во состав на делегацијата на претседателот беа: господинот Франсоа Режис Ханар, директор на одделот...
Read More About Господинот Беноа Батистели, претседател на Европската патентна организација, ја посети Република Македонија »
Светскиот ден на интелекталната сопственост
По повод Светскиот ден на интелекталната сопственост, Државниот завод за индустриска сопственост во Скопје на 26-ти и 27-ми април 2012 година во соработка со Светската организација за интелектуална сопственост одржа семинар на тема: „ДОГОВОРОТ ЗА ПРВОТО  НА ПАТ ЕНТ И СИНГАПУРСКИ ДОГОВОР ЗА ПРАВОТО НА ТРГОВСКА МАРКА“. На Семинарот присуствуваа застапниците на...
Read More About Светскиот ден на интелекталната сопственост »
Македонските пронајдоци на Меѓународната изложба
Државниот завод за индустриска сопственост на Република Македонија учествуваше на Меѓународната изложба “Иновации од жени пронајдувачи”, која се одржа од 3 до 6 мај во Сеул, Јужна Кореја. На изложбата учество зедоа 25 земји, 157 жени пронајдувачи кои се претставија со 259 пронајдоци. Република Македонија оваа година се претстави со два пронајдока од областа на...
Read More About Македонските пронајдоци на Меѓународната изложба »
Showing 3 results.